петък, 4 май 2012 г.

Rent a car / Коли под наем

Rent a car или как да наемем кола?!


Отивате на почивка, но не искате да взимате колата със себе си. Това е едно доста добро решение. Не мислите къде ще е оставите, дали ще има проблем с паркинга и още повече не се притеснявате дали няма да пострада - счупване на някоя част, опит за кражба и т.н. Доста семейства все по-често ходят на почивка с организирани туристически екскурзии и от хотела или друга фирма предлагаща Rent a car услуга си наемат кола по наем. Все по-достъпно и евтино е това удоволствие. Спествявате време, енергия, а и гориво от идването. Колите под наем или както е модерно да каже по английски rent a car, са с автокаско. Вие не се притеснявате, че ще се наранят. Просто се качвате и карате.
Важното е да подпишете договор, който ви удовлетворява. Носете го винаги със себе си, защото е възможно при една евентуална проверка от страна на КАТ да имате проблеми. Ето още един съвет от мен за вас - проверете колата преди да подпишете договора. Уверете се, че всичко е изправно. Ако има някакви наранявания говорете с посредника или представителя, който ви е предлага. Нека те бъдат упоменати в договора ако има такова място. За предпочитане е и винаги да заплатите предварително сумата. Задавайте "тъпи" въпроси ако не ви бъде обяснено кое, как и защо. Има доста случай, в който се забравя да се каже с какво гориво се движи автомобила, от къде се отваря резервоара и дори имобилайзера.



Наемането на кола / rent a car е сигурно едно от най-лесните, бързи и приятни занимания след разбира се заслужения отдих, които можете да направите по време на почивката. Ако не познавате мястото питайте за пътна карта, поне да ви упътят или някой коли имат GPS система. Никога не е късно да пробвате да изкарате една приятна почивка без да мислите за личния си автмобил, но и да не се ограничавате.




Няма коментари:

Публикуване на коментар